It's Playtime

Flatcoated Retrievers

Sasha's dagboek 

Geboren op 21 februari 2020: 7 reutjes en 3 teefjes
Vader is Vinter - Velvet Hunters Let Them Talk

     Stamboomnaam Velvet Hunters Let Them Talk

          Gezondheid HD-A, PL-vrij, Ogen, incl Gonio vrij

          Show Meervoudig kampioen, BOB/BIG/BIS

          Werk FTA, res. CACT, Trialer

Afstamming (klik hier voor download)


Sunna blijft bij ons wonen, Lea gaat bij een gastgezin wonen en de andere pups hebben inmiddels hele lieve baasjes.


 

Week 11

Zondag 3 mei - Lea gaat weer naar Friesland

Omdat het zo goed gaat met Lea en haar pootje, hebben mijn baasjes besloten dat ze vandaag weer terug mag naar haar gastgezin. Dit geeft mijn baasjes de mogelijkheid om Sunna een beetje op te voeden en dat is wel nodig! Sunna heeft de kleine baas om haar pootje weten te winden en hij deelt ondertussen al zijn boterhammen en stukjes fruit met Sunna. Hier ben ik het dus echt niet mee eens en heb de bazen gevraagd om hier wat aan te doen. Ik ben benieuwd, Sunna is een echte doorzetter en enorm slim. Eigenlijk lijkt ze wel heel erg op mij... en ik lig nog steeds onder de stoel van de kleine baas tijdens het eten... oeps!


Week 10

Dinsdag 28 april - Pootje van Lea

 Inmiddels hebben mijn baasjes en ik al heel veel berichtjes gehad van mijn pups en de nieuwe baasjes. Het is zo fijn om te horen dat iedereen enorm blij is met hun pupje. Ik moet er zelf nog even aan wennen dat alleen Sunna en Lea nog thuis wonen. Sunna slaapt in een mandje in de keuken en Lea in haar bench, terwijl Bailey, Víla en ik weer lekker achter in onze eigen slaapkamer liggen. Als ik ze dan in de ochtend weer zie, dan mogen ze nog lekker een beetje melk drinken omdat ze zo stoer alleen hebben geslapen. 
Met het pootje van Lea gaat het gelukkig erg goed. Ze loopt er weer op en als ze rustig rond stapt, dan zie je niet meer dat het een zeer pootje geweest is. Over 2 weken gaat het vrouwtje weer op controle met Lea en dan hopen we dat alles goed is met het pootje en dan zal ze daarna weer terug gaan naar Piet en Karin.


Week 9

Zondag 19 april - Kespa gaat verhuizen

De laatste dag van de puppyverhuizingen is aangebroken. Vandaag gaat It's Playtime Thor, genaamd Kespa, verhuizen naar Friesland. Hij gaat wonen bij Donald en Clasina en ik hoop dat we straks nog heel veel van hem gaan horen vanuit de showring en jachtproeven. Kespa had mijn baasjes enorm verrast tijdens de testjes die ze deden. Ik wist natuurlijk al lang dat hij een natuurtalentje was op het gebied van apporteren en gelukkig zagen mijn bazen dit ook tijdens de tesjes. Hij vindt het zo leuk om te apporteren en hij is heerlijk relaxed van karakter. Ook lijkt hij best wel veel op zijn papa Vinter, wat ik natuurlijk ook heel erg mooi vind. Ik hoop dat we je snel weer tegen gaan komen in de showring of op een jachtproef lieve Kespa.


Vrijdag 17 april - Sep gaat verhuizen

De dag waar al mijn baasjes het meest tegenop zagen van het vertrekken van de pups. Vandaag gaat mijn kleine It's Playtime Floki verhuizen. Hij heeft de naam Sep gekregen en gaat bij Paul en Ans wonen. Wat gun ik hem dit speciale plekje in een enorm warm huis. Sep was bij zijn geboorte nog niet de helft van het geboortegewicht van de andere pups. Toen hij 2 dagen oud was heeft hij een paar keer per dag een flesje puppymelk extra gehad en groeide hij al heel snel op tot een prachtige pup met een heerlijk karakter. Overal waar mijn baasjes waren, daar was Sep. Hij keek ze altijd heel intrigerend aan en vertelde ze hele verhalen (dat konden mijn baasjes niet verstaan, maar anders hadden ze het prachtig gevonden!) Dag lieve Sep, wat gaan wij je allemaal enorm missen.


Week 8

Donderdag 16 april - Pixar en Odin gaan verhuizen

Alweer een nieuwe dag dat er pupjes met hun nieuwe baasjes mee zouden gaan. Vandaag was het Pixar die opgehaald werd. Hij gaat straks bij Katrien en Thomas in België wonen, maar tot hij 15 weken is, mag hij de grens nog niet over in verband met de Rabiës enting. Tot die tijd gaat hij samen met Thomas bij vrienden in Nederland wonen. Pixar is een heerlijke enthousiaste en ondernemende pup met een heel speciaal kruintje op zijn neus. Een echte mensenvriend en ik weet zeker dat hij heel erg gelukkig gaat worden bij zijn nieuwe baasjes.

In de middag was het tijd voor Odin om opgehaald te worden. Hij gaat wonen bij Janita en Wim. Odin is een rustige maar oh zo vrolijk ventje. Hij is stoer maar ook weer voorzichtig en dol op eten (dat zou je niet zeggen met zijn mooie lijntje). Hij gaat het super leuk krijgen bij Janita en Wim en ik hoop dat hij straks het allerbeste maatje gaat zijn van de mini-JaWi. 


Woensdag 15 april - Nero en Mila gaan verhuizen

Vandaag weer een dag van afscheid nemen. Nu er nog maar 7 pups thuis zijn en er vandaag weer 2 van mijn pups gaan verhuizen, zal het vanavond wel erg leeg gaan worden in de mand. Helaas kwam er een verontrustend telefoontje van Lea. Ze heeft met het spelen met de andere hond haar pootje gebroken en moet waarschijnlijk geopereerd worden. Het vrouwtje is dan ook de hele dag druk geweest met telefoontjes en in de middag een bezoek aan een orthopeed (of zoiets). Daardoor was het de baas die samen met mij de pups vandaag uit zou zwaaien. Nadat mijn kleine bazen weg gebracht waren naar oma, kwamen daar de eerste baasjes al. Peter en Petra gaan It's Playtime Björn, roepnaam Nero een topplekje bieden. Al vanaf de eerste kennismaking was er een klik tussen Nero en Peter. Ik weet zeker dat Nero in een  heel warm gezin terecht gaat komen.

In de middag waren het Hans en Carla die It's Playtime Skadi, roepnaam Mila, op kwamen halen. Mila gaat verhuizen naar het Limburgse land. Mijn baasjes kregen een heerlijke Limburgse vlaai en ik heb er ook een stukje van mogen proeven. Het was een heerlijke vlaai, mijn Mila gaat het maar goed krijgen daar met die lekkere taartjes.

Laat in de middag was daar het vrouwtje opeens weer met mijn kleine Lea. Na nog een onderzoek en röntgenfoto's bleek een operatie gelukkig niet nodig maar was het wel belangrijk dat Lea in de bench zou gaan herstellen. Dus de bench werd snel klaargemaakt voor Lea en de overige pups mochten lekker in de mand slapen de komende nachten. Arme Lea vond het helemaal niet zo leuk om in de bench te zitten. Maar het vrouwtje had uitgelegd dat dit echt moest omdat ze anders alsnog misschien wel geopereerd moest worden. Gelukkig snapte Lea dat ook na een poosje en viel ze heerlijk in slaap. 


Dinsdag 14 april - Vidar en Cooper gaan verhuizen

Het was even wennen met maar 9 pupjes de afgelopen dagen. Steeds als ik ze telde, dan ging ik in paniek zoeken waar nu mijn 10e pupje was. Vandaag zouden er nog 2 pups gaan verhuizen vertelde het vrouwtje mij. Net na mijn ontbijt, was het al zover. Daar waren Stephan en Astrid met de kinderen al. Zij kwamen It's Playtime Freyr, roepnaam Vidar, ophalen. Mijn stoere Freyr/Vidar met zijn bijzondere streepje op zijn neus. Ik weet zeker dat zij hem een perfect plekje kunnen bieden. Niet veel later vertrok Vidar richting het westen, samen met zijn tasje vol puppyspullen.

Even een paar uurtjes wennen aan nog maar 8 pupjes om mij heen. De tijd ging sneller dan ik had gewild. Daar kwamen Wouter en Kirsten. Het is nog niet zo lang geleden dat ik kennis met ze heb gemaakt, maar het voelde meteen heel goed. Zij komen It's Playtime Rollo, roepnaam Cooper, ophalen. Cooper is een heel stabiel en rustig pupje. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en kan dit uren volhouden. Super fijn voor zijn nieuwe kleine baas en het kleine baasje wat onderweg is. Wat gaat hij het fijn krijgen bij ze aan de rand van de Veluwe. 


Zaterdag 11 april - Lea gaat verhuizen

Vandaag was het dan zover. It's Playtime Lea, roepnaam Lea, gaat verhuizen naar haar gastgezin. Mijn baasjes wilden heel graag 2 van mijn pups houden, maar met 2 pups in huis èn ook Víla daar nog bij, zou het wel erg druk worden. Daarom hebben ze gevraagd of Lea bij Karin en Piet mocht komen wonen en dat vonden ze maar wat leuk. Toen ze Lea op kwamen halen, brachten ze tassen vol met cadeautjes voor de kleine bazen mee. Wat ontzettend lief van ze! Even later vertrokken ze, met een grote tas met allerlei spulletjes, brokjes, een grote knuffel, een troostlapje en natuurlijk Lea, richting Friesland. Dag lieve Lea, ik ga je snel weer opzoeken.


Week 7

Woensdag 8 april - testjes

Vandaag hebben mijn baasjes een heus puppyparcourtje uitgezet. Het lijkt een beetje op de puppytest zoals deze door de FRC wordt gedaan, maar dan nu zonder een onbekende tester. Misschien niet de beste keuze om dit tijdens de warmste dag van de week te doen, maar mijn pups hadden er allemaal heel veel plezier in en ondanks dat ze allemaal broers en zusjes van elkaar zijn, zagen mijn bazen toch duidelijke verschillen (ik wist dit natuurlijk al lang). Sommige vonden apporteren echt het einde, anderen bleken minder snel onder de indruk dan mijn baasjes in eerste instantie ingeschat hadden en weer andere pups hadden veel minder interesse in eten dan ze voorheen lieten blijken (dit snap ik nog steeds niet, want ik word echt belaagd als ik ook maar in de buurt ben met de melkbar). De bazen vertelde mij dat ze zich enorm hebben vermaakt  en ook genoten van de 1 op 1 momenten met de pups. Na afloop hebben ze de filmpjes nog eens rustig terug gekeken en een keuze kunnen maken welke pup naar welke baasjes mocht verhuizen. En toen kwam het allemaal opeens wel heel erg dichtbij. Nog maar een paar dagen genieten van al mijn pupjes, voordat de eerste pup het veilige mandje gaat verlaten.


Maandag 6 april - Entingen en dierenartsbezoek

Er is ondertussen alweer een week voorbij. De puppycam heeft bijna non-stop aangestaan en alle baasjes hebben de pups via de camera kunnen volgen. Het zijn al echte hondjes aan het worden met allemaal hun eigen karaktertje en gedragingen. Ze hebben sinds vorige week ook geen bandjes meer aan. Het vrouwtje kent al mijn pups al zo goed, dat ze precies ziet welke pup wie is. Maar voor de baas is er een trucje. Hij heeft een apparaatje dat hij langs de oren van de pups beweegt en dan zegt dat ding welke pup het is. Erg handig... voor de baas :)


Week 6

Maandag 30 maart - Gechipt

Vandaag was een bijzondere dag voor de pups. Vandaag hebben ze hun chip gekregen. Deze chip krijgen ze van de raad van beheer, zodat er later altijd te checken is welk hondje bij welke stamboom hoort. En ook als ze een keer verdwalen kan het handig zijn. Naast het chippen wordt er ook DNA afgenomen. Dit wordt gedaan om te kijken of de pups ook echt  bij de ouders horen.

Normaal gesproken komt de raad van beheer aan huis om dit allemaal te doen. Door alle gekke dingen die er momenteel aan de hand zijn, kan dit niet. Mijn vrouwtje moest daarom in de auto met de pups naar een hondenclub in Nieuwegein rijden. Hier zijn de pups in een bench meegenomen, en hebben ze de chip en dna afname gehad. Alles is heel erg goed gegaan. Ze vonden het wel spannend maar hebben zich heel goed groot gehouden. De rit in de auto was nog het meest spannend, een half uurtje heen en een half uurtje terug. Maar er waren geen poepjes in de bench, en er is niet gespuugd :D

Thuis teruggekomen heb ik ze allemaal een lik en een beetje melk gegeven. Dat hebben ze wel verdiend, toch? 

ps. hieronder wat foto's van het buitenspelen afgelopen dagen. Mijn baas zal binnenkort ook wat filmpjes delen

 • 20200326_122600(0)
 • 20200326_123144
 • 20200327_073334
 • 20200327_112554
 • 20200327_112458
 • 20200327_073953
 • 20200327_073354(0)
 • 20200327_112609
 • 20200327_112719
 • 20200327_113017
 • 20200327_124002
 • 20200327_124509
 • 20200327_124248
 • 20200327_124246
 • 20200327_124149Week 5

Donderdag 27 maart - Hoe groot?

Wanneer er mensen op visite komen krijg ik vaak te horen dat de pups zo klein zijn. Klein? Kijk maar een hoe groot ze al zijn (Ja, dat is dezelfde puppymand):

 1 week oud

 5 weken oud


Donderdag 26 maart - Buitenspelen!!!

Vandaag was het eindelijk zo ver. De pups zijn oud genoeg en het was heelijk weer. Dat betekent.. buitenspelen! Om de pups nieuwe indrukken op te laten doen, ze ruimte te geven om te spelen, en ze klaar te maken om buiten hun behoefte te doen. Proberen mijn bazen ze zodra het mogelijk is regelmatig buiten te laten spelen.

vandaag was dus de eerste keer, en wat vonden ze het leuk. Het viel op dat ze bijna allemaal zonder angst over de drempel de wijde wereld in liepen. Stoer hoor! Ze hebben een half uurtje heerlijk gespeeld, en na een slaapje hebben we het smiddags nog een keer over gedaan. 

Hieronder een impressie van hoe leuk dit was:

 • 20200326_121825
 • 20200326_121910
 • 20200326_122043
 • 20200326_122451
 • 20200326_123211
 • 20200326_123144
 • 20200326_122600(0)
 • 20200326_122600
 • 20200326_121747
 • 20200326_121739
 • 20200326_121740
 • 20200326_121756
 • 20200326_121817
 • 20200326_121819
 • 20200326_121746Dinsdag 24 maart - Fotosessies

De afgelopen tijd hebben we kennis gemaakt met heel veel nieuwe baasjes. Vìla heeft iedereen een knuffel gegeven, opoe Bailey heeft mensen mee de tuin in gelokt om met de bal te spelen, en ik heb gedemonstreerd hoe heerlijk ik kan slapen  lief ik ben.

Volgens mijn bazen gaan er komende weken alleen niet zoveel mensen meer op visite komen, omdat er zoveel mensen ziek zijn. Gelukkig zijn allebei mijn bazen en de 3 kleine baasjes heel de dag thuis, zodat ik altijd iemand heb om tegenaan te blaffen. 

Om de nieuwe baasjes toch goed mee te kunnen laten genieten gaan mijn bazen de komende tijd heel veel fotos en filmpjes maken. Iedereen kan via de puppycam al meekijken, maar op de fotos kun je ze nog beter zien, en op de filmpjes kun je ze zelfs horen.

Hieronder staan alvast de eerste resultaten. Het is wel lastig, ze willen nog niet zo goed stil zitten, maar we doen ons best. Verzoekjes zijn welkom via het contactformulier

 • 20200324_114022
 • 20200324_114023
 • 20200324_114026
 • 20200324_114040
 • 20200324_114054
 • 20200324_114047
 • 20200324_114038
 • 20200324_114029
 • 20200324_114028
 • 20200324_114041
 • 20200324_114043
 • 20200324_114057
Maandag 23 maart - Ontworming

Gisteren was het alweer tijd voor de 2e ontwormingskuur. Deze krijgen de pups om eventuele wormen te bestrijden. De vorige kuur ging prima, en ook deze kuur ging goed. ze hebben het middeltje in een brokje vlees gekregen, dus dat ging er wel in. 

Vanochtend was alles nog steeds goed, geen zieke pupjes, en er was ook niet gespuugd. Tijd voor brokjespap dus. De pups krijgen inmiddels 4 keer per dag een flink portie pap. Ze eten de pap al zo goed, dat ze daarnaast niets anders meer krijgen. Ik geef af en toe nog een beetje melk, zodat ze niet vergeten wie ik ben, maar dat wordt steeds minder. Wanneer mijn bazen de pap neerzetten worden de pups geroepen, en komen ze met zijn allen aangerend om te eten. Een kwartiertje later is alle pap op en mag ik de restjes opeten en de pups schoonlikken.

 • 20200317_133429
 • 20200318_224124
 • 20200320_131251
 • 20200320_131355
 • 20200320_131351
 • 20200320_131306
 • 20200320_131302
 • 20200320_131402
 • 20200323_080707
Zaterdag 21 maart - Lieve kleine Piranha's

We hebben inmiddels de laatste puppyvisites achter de rug, en mijn baas zegt dat we genoeg nieuwe baasjes ontmoet hebben. Het lijkt nog zo ver weg, maar over een week of 4 mogen de eerste pups het nest al gaan verlaten. Wat zal ik ze missen.

Wat ik niet zal missen zijn die scherpe tandjes. Een paar dagen terug zijn de eerste tandjes doorgekomen, en inmiddels hebben alle pups al hele rij mooie maar vooral scherpe tandjes in hun bekjes. Als ik in de ren kom dan moet ik het helaas vaak ontgelden. De pups willen graag nog wat bij me drinken, maar die tandjes voelen niet zo fijn aan mijn buik. Het net een groepje piranha's, lieve kleine piranha's. 

We hadden vanochtend ook nog een panieksituatie.Mijn bazen kwamen beneden, en er was een pupje kwijt. Ze keken mij aan, maar ik wist van niks. Ik had heerlijk liggen slapen. Ik had op moeten letten? Oh, sorry baas, ik help wel zoeken. Voor mijn speurneus blijft gelukkig geen pup verborgen, en het paarse teefje was dan ook snel gevonden. Ze was uit de ren geklommen en was heerlijk onder de radiator gaan liggen, waar de puppymand vroeger stond. Volgende keer maar wat beter opletten.


Week 4


Woensdag 19 maart - Verhuizing

Kleine pupjes worden groot. Zo groot dat het best wel druk wordt in de puppymand. Ze passen nog wel hoor, maar als ik er ook nog bij wil gaan liggen dan moet ik goed zoeken of er nog een plekje is. Mijn bazen zagen dit gelukkig ook, en zijn druk aan de slag gegaan om een grotere plek voor de pups te maken.

De grote tafel is naar boven verhuisd, en waar deze stond hebben mijn bazen een heuse puppyren gemaakt. In deze ren is genoeg plaats voor de puppymand, het puppytoilet, een plekje om te eten, en een hoop speelgoed. Wanneer de pups nu wakker worden kunnen ze zelf uit de puppymand klimmen om in de ren te gaan spelen. wat een gezellige boel :)

Mijn baas heeft tenslotte nog de puppycam verplaatst, zodat al onze fans goed zicht hebben op de ren. En dat is niet voor niets. de pups zijn steeds langer wakker en beginnen al echt te spelen. ze stoeien met elkaar, bijten in elkaars staartjes, en lopen met speelgoed door de ren. Wat worden ze al groot hè.Dinsdag 17 maart - Dummy's en kleine bazen

Het lijkt wel vakantie. De kleine bazen zijn thuis en dat is gezellig. Het was ook erg fijn vandaag om buiten te spelen. De zon schijnt en er zijn veel nieuwe geurtjes in de tuin. Voorjaar noemen mijn baasjes het. Mijn pups kunnen haast niet wachten om ook naar buiten te mogen. Maar dat vinden de bazen nog wat te koud. 


Maandag 16 maart - Zondag 15 maart - Nieuwe baasjes

Deze ochtend was het vrouwtje al vroeg beneden. Ze slaapt sinds gisteren weer boven en dat mis ik wel. Ik vond het wel gezellig om samen op de bank te liggen. Maar goed, deze ochtend begon al vroeg. Het ochtendschema liet niet op zich wachten. Ik naar buiten, samen met Bailey en Víla. Vrouwtje maakt de pap voor de pups. Pups krijgen eten. Vrouwtje maakt de mand schoon en legt er schone dekentjes in. Pups weer terug in de mand en vallen direct in slaap. Dan tijd voor mijn ontbijt en ook Bailey en Víla worden niet overgeslagen. Na het eten neem ik mijn vaste plekje onder de stoel van Sverre in. Alle broodkruimels die naar beneden komen, vang ik op voordat ze de grond raken. En toen kwam het: visite. Allemaal nieuwe baasjes voor mijn pups. De afgelopen dagen waren er ook al enkele toekomstige baasjes langs geweest, maar vandaag was het wel heel erg druk. Bailey was helemaal in haar element. Hoe meer mensen die langs komen, hoe leuker het is. En Víla heeft bij allemaal even op schoot gehangen en geknuffeld. Ik vind het ook wel gezellig en kom graag even een knuffel in ontvangst nemen. Maar de drukte maakte mij ook wel moe, dus heb vooral lekker geslapen. Over een paar weekjes zie ik ze zeker weer een keer en dan gaan we vast wel even in de tuin spelen met alle pups. 


Zaterdag 14 maart - Zwemles

Het is weekend en dat betekent jachttraining. Tenminste, normaal zou ik vandaag jachttraining hebben. Maar omdat mijn conditie nog niet goed genoeg is volgens het vrouwtje, mag ik nog niet mee. Jammer, nog een paar weekjes wachten maar dan mag ik weer heeft ze beloofd. In de tussentijd gaat de training van Víla gewoon door. Zij mocht vanmiddag met haar vriendjes en vriendinnetjes op zoek naar dummy's. Één van de kleine bazen mocht ook mee. Het zonnetje scheen, dus ik wist zeker dat ze zouden gaan zwemmen. Dus toen Víla weer thuis kwam na de training, zag ik al dat haar vacht helemaal nat was. Oh, wat had ik ook graag willen zwemmen. Maar toen ik Víla vroeg of ze het fijn vond in het water, werd ze heel verlegen. Ze vertelde mij dat ze water maar eng vond.. Ze moest van de zwemjuf aan de ene kant van de vijver blijven staan, terwijl het vrouwtje aan de andere kant ging staan. Ze kon alleen door het water naar het vrouwtje toe en durfde het eerste stukje geen adem te halen. Maar toen vertelde ze stoer verder dat ze al snel een natuurtalent was en snel naar het vrouwtje zwom. Ze durfde het niet om nog een keer terug te zwemmen, maar dat gaat ze volgende week weer oefenen. Ik had het nog nooit gehoord, een Flatcoated die bang is van water. Ik ga er voor zorgen dat mijn pups heel graag willen zwemmen. Water is toch super leuk!


Vrijdag 13 maart - Wie is wie in die smurrie

Er is een probleem ontstaan in de puppymand. Het heeft te maken met de brokkenpapjes en de smulpa(a)pjes. Ik ben vergeten de puppie-etiquette met ze door te nemen. De gevolgen: puppies die van neus tot staart onder de pap zitten. Voor mij en Vïla geen probleem. Wij maken ze na het eten zorgvuldig schoon. Maar die pap blijft ook aan de bandjes plakken. Hierdoor ziet het vrouwtje aan het eind van de dag niet meer welke kleur de bandjes zijn en wordt het weegmoment een soort van bingo. Door een rekensom, iets met optellen en delen door volgens het vrouwtje, groeien de pups iedere dag tussen 100 en 300 gram. Volgens de baas zijn dit ongeveer 15 plakjes worst. Dat snap ik dan weer wel en klinkt niet slecht.


Week 3


Donderdag 12 maart - Vocale monsters

Vandaag weer een update van de niet meer zo kleine zwarte monstertjes. Ja, het worden al echte monstertjes die blaffen, brommen en vooral als ze honger hebben hééél veel herrie kunnen maken. Ze weten ondertussen dat het geluid van de staafmixer een papje oplevert. Meestal piep ik er dan even tussenuit en maak op mijn gemak een rondje in de tuin. Het arme vrouwtje staat dan in de herrie van de staafmixer en de puppies die daar vocaal met gemak bovenuit komen, een papje te maken voor die kleine monsters. Ze doet het met veel liefde zegt ze steeds, maar dat ze op haar tenen de bakjes klaar zet om ze te laten slapen, zegt wel genoeg volgens mij.


Woensdag 11 maart - Van melktafel naar melkbar

De pups groeien nu opeens wel heel erg snel van de papjes die ze krijgen. Sinds gisteren twee keer per dag. Door de papjes moeten ze ook wel vaker naar het toilet. Heel handig dat het vrouwtje daar al aan gedacht had. Ze gaan bijna allemaal braaf naar het toilet, maar soms rennen ze net niet snel genoeg om het te halen of ligt er een broertje of zusje in de weg en dan komt het op het kleed van de puppymand terecht. Gelukkig wordt de puppymand iedere dag helemaal uitgesopt en komt er een schoon kleed in. 

Doordat de pups zo groot zijn, kan ik nu ook lekker blijven zitten terwijl ze drinken. Tot een paar dagen geleden konden ze er niet goed bij, maar inmiddels weten ze hoe ze een sterke piramide moeten bouwen, om zo ook bij de bovenste tepels te kunnen. De grote pups onderop en de kleintjes boven. Het werkt perfect en ik heb hierdoor niet zoveel last meer van de nageltjes die in mijn buik prikken.


Dinsdag 10 maart - Spetter patter pap!

Vandaag was het feest. Nadat de pups drie dagen een papje van vlees met puppymelk hadden gekregen, was het vandaag tijd voor de grote-puppen-pap. Deze bestaat uit geweekte brokjes. Ik vind het heerlijk en hoopte eigenlijk stiekem dat mijn pups het niet zo lekker zouden vinden. Dan mocht ik natuurlijk de bakjes weer uitlikken. Even moesten ze allemaal aan de kant want er kwam een grote doek in de puppymand. Tegen het kliederen zei het vrouwtje. Niet nodig, dacht ik nog. Alle kruimels zal ik heel zorgvuldig oplikken. Dat hoorde mijn vrouwtje en ze zette snel een schotje voor de ingang van de puppymand. Ik kon er niet meer in, dat was niet de afspraak! 

Mijn pups werden helemaal enthousiast toen ze de bakjes met puppypap roken. Ze klauterden over elkaar heen om maar als eerste bij de bakjes te kunnen zijn. En ik moest over het randje van de mand maar toekijken hoe mijn pups van die lekker puppypap aan het smikkelen waren. 

Even later toen ze allemaal hun buikjes rond hadden gegeten, ging het schotje open. Ik mocht van het vrouwtje de bakjes uitlikken en de doek schoonmaken. Geen kruimel werd vergeten. Wat was dit smullen. En toen, laat in de avond, kregen de pups gewoon weer een papje. Dat zijn dus twee papjes op een dag. Het zijn al echt grote jongens en meiden aan het worden besef ik mij net.Maandag 9 maart - Its playtime

Nu de pups steeds langer wakker zijn en steeds beter kunnen lopen en zien, gaan ze langzaam een beetje met elkaar gaan spelen. Ze happen in elkaar staartjes, lopen achter elkaar aan en grommen en blaffen naar elkaar. Het is echt grappig om te zien hoe leuk te het met elkaar hebben.

Vanmiddag heb ik een manicure gehad van mijn vrouwtje. Door alle regen neem ik veel viezigheid mee naar binnen als ik even buiten ben geweest. Mijn vrouwtje heeft daarom mijn nagels en de haartjes tussen mijn pootjes geknipt. Zo ben ik weer lekker schoon en fris.Zondag 8 maart - Rondlopen

Die warmteplaat die mijn bazen een paar dagen terug geplaatst hebben bleek helemaal niet nodig te zijn. De pups liggen er maar heel weinig op en zoeken vooral warmte bij elkaar. De plaat is er daarom vandaag weer uitgehaald. De verwarming staat nog wel de hele dag aan, maar dat kunnen we binnenkort ook af gaan bouwen. 

Ik had al eerder verteld dat er pogingen gedaan werden om op 4 pootjes te staan. inmiddels mogen we het toch echt wel lopen gaan noemen. Een paar pups lopen al trots door de kist heen, en ook rechtop blijven staan lukt al aardig. Dit betekent wel dat ik nergens in de puppymand meer veilig ben. als ik even geen zin had dan kon ik de afgelopen weken gewoon gaan staan, dan konden ze er niet bij. Dat is nu voorbij helaas.

Vandaag hebben de pups ook hun eerste ontwormingskuur gehad. De pups kunnen via mijn melk wormpjes binnen krijgen. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat ze ontwormd worden, zodat ze hier geen last van krijgen. Pups kunnen een beetje ziek zijn van ontworming, maar dat viel vandaag gelukkig erg mee.Zaterdag 7 maart - Zelfstandig eten

Rond deze tijd begint het zorgen voor de pups voor mij steeds zwaarder te worden. Ze worden steeds groter en als ze met zijn alleen komen drinken dan gaat dat er niet zachtjes aan toe. Ik kan niet in de kist komen liggen of ik heb een paar pups aan mijn buik hangen. De lol is er vor mij wel een beetje af. Als mijn bazen het vragen dan ga ik er nog wel bij liggen, maar het liefst lig ik op een afstandje toe te kijken.

Om me wat te helpen hebben de bazen mijn pups vandaag hun eerste papje gegeven. Vanaf dit moment gaan ze zelfstandig uit een bakje leren eten. Dat is een flinke stap voor ze, en bovendien is het erg aandoenlijk om te zien hoe ze kliederen met de pap. 

Voor een eerste keer deden ze het lang niet slecht. Ze staan nog niet heel stabiel op de pootjes, maar ze hebben allemaal wat pap binnen gekregen. Voor iedereen die graag eens mee wil kijken op de camera, vanaf vandaag is het elke dag rond een uur of 12 tijd voor een papje. Hieronder een impressie van hoe dat eruit ziet.


Week 2


Vrijdag 6 maart - Grote verbouwing

Vandaag heb ik een grote verbouwing georganiseerd in de puppykist. De pups groeien snel, dus werd het tijd om wat aanpassingen te doen.

Zo hebben mijn bazen vandaag de warmtelamp weggehaald. Dit was in de eerste weken nodig om de pups warm te houden, maar inmiddels liggen ze hier bijna niet meer onder. De lamp is daarom ingewisseld voor een warmteplaat. Deze ligt onder het kleed, zodat de pups toch nog een plekje hebben waar het iets warmer is.

Ook zijn we begonnen met de zindelijkheidstraining. Pups hebben van nature het instinct om het nest schoon te houden. Wanneer je een apart plekje maakt waar ze een plas kunnen doen, dan zullen ze snel leren om hier gebruik van te maken, Mijn bazen hebben hier een puppytoilet voor in de kist gelegd. Dit is een absorberende doek in een frame. Werkt prima hoor, ik heb het er ook op geleerd. Al vanaf de eerste dag was het een succes. Er komen al heel veel plasjes op het toilet terecht. Dat scheelt weer wat schoonmaakwerk.

Omdat de pups ook steeds vaker wakker zijn en op ontdekking uit gaan, hebben mijn bazen speelgoed in de kist gelegd. Er liggen een paar knuffeltjes op puppyformaat waar ze mee kunnen spelen. Ze vonden het al gelijk leuk, de knuffeltjes werden uitgebreid besnuffeld, en de geluidjes waren ook erg interessant. Donderdag 5 maart - Een aanvaring

Mijn bazen vinden het belangrijk dat de pups veel geaaid en geknuffeld worden, zodat ze over een aantal weken heel goed gesocialiseerd zijn. Isabenthe, de grootste van de 3 kleine bazen helpt hier altijd graag bij. Ze komt vaak bij de pups in de kist liggen, en de pups beginnen haar al te herkennen.

De afspraak is wel dat de pups niet opgetild mogen worden, alleen aaien. De afgelopen dagen merkten mijn bazen aleen dat het een paar keer dat het een beetje te hard ging. Het is leuk om met ze te spelen, maar ze zijn nog wel heel klein en kwetsbaar. Daarom is er nu afgesproken dat Isabenthe vanaf nu buiten de kist blijft. Jammer, ik vind het wel fijn, zo'n oppas.

Er is nog wel een andere gegadigde, al weet ik niet of ik daar zo blij mee ben. Vìla vindt de pups echt heel interessant. De rest van de honden loopt altijd snel langs de kist, maar Vìla moet echt elke keer even haar kop naar binnen steken. Als het aan haar lag dan kroop ze in de kist om de hele dag met de pups te spelen. Leuk hoor, maar wacht daar nog maar een paar weekjes mee. Als de pups straks de kist gaan verlaten dan ben je de eerste.


Woensdag 4 maart - Alle ogen op mij gericht

Vanochtend lag ik nog lekker even uit te slapen, met 10 pups moet je alle rust pakken die je pakken kunt. Toen ik me uitrekte en langzaam mijn ogen open deed werd ik aangekeken door 20 vragende oogjes. 

Gedurende de nacht zijn alle oogjes open gegaan die nog dicht waren, zodat de pups nu beetje bij beetje kunnen gaan zien wat er om hen heen gebeurt. Dit merk je erg goed in het doen en laten. Ze zoeken steeds meer gericht de interactie op met mijn bazen en de rest van de groep. 

Tegelijkertijd beginnen ze zich ook steeds sneller voort te bewegen. Een paar kleintjes kunnen zelfs al voorzichtig op 4 pootjes lopen. Binnen een paar dagen doen ze dit allemaal, en gaat het heel snel veel drukker worden. Houd de camera maar goed in de gaten


Dinsdag 3 maart - Wow, wat een grote wereld

Vanmorgen kregen al mijn pups, zoals elke ochtend, een dikke knuffel van de grootste kleine baas. Isabenthe komt elke morgen voor ze naar school gaat even al mijn puppys knuffelen. Deze ochtend was het extra spannend, want het was dag 11 na de geboorte en dat betekent dat de oogjes nu toch echt open zouden gaan. Sommige hadden al een paar dagen wat vocht in de ooghoekjes, maar meer was er nog niet te zien. Helaas bleken ook deze ochtend nog alle oogjes dicht. Dan maar even lekker in de puppymand liggen, zal ze gedacht hebben. Totdat de kleinste pup bovenop haar klom en haar schone kleding helemaal onder poepte. Gelukkig is Isabenthe wat gewend en heeft ze een schone trui aan gedaan en haar handen gewassen en zag ze er weer spik en span uit om naar school te gaan.

Maar, een paar uur later was het zover. Mijn vrouwtje was helemaal enthousiast en zat vrolijk tegen mijn pupje te praten, dus toch maar even gaan kijken wat er aan de hand was. Ja hoor, een pupje met 2 open oogjes. Ze vond het super spannend, maar omdat de handen van het vrouwtje ondertussen heel veilig voelden, ging ze eens rustig om zich heen kijken. Wat een grote wereld piepte ze. Ik was apetrots. Even later gingen bij meerdere pups de oogjes open en ze waren allemaal onder de indruk. Ik heb ze nog niet verteld dat er achter de deur nog een veel grotere wereld op ze wacht. Over een paar weekjes mogen ze deze zelf gaan ontdekken.


Maandag 2 maart - Geluidjes

Af en toe sta ik dromerig in de puppymand te kijken naar al die kleine dikkertjes die daar heerlijk liggen te slapen. Soms hoor je zachtjes een piep alsof ze achter een konijntje aan rennen. En gaan de pootjes heel snel heen en weer. Wacht maar kleine beertjes, over een paar weekjes ren je echt achter konijntjes aan. 

Toen ik vanmorgen weer eens dromerig naar mijn pups lag te staren, hoorde ik opeens een serieuze blaf. Nee geen kleine piep, maar een echte puppyblaf. Ik schrok er van. Nog geen 1,5 week oud en nu al blaffen, dat gaat gezellig worden de komende weken. Een aantal uren later hoorde ik gegrom. Nee toch, niet weer Víla die Morgan voor de voeten loopt. Maar nee, het komt uit de puppymand. Snel een sprintje en hebben daar 2 van mijn pups een discussie over het beste slaapplekje. Het moet niet gekker worden. Blaffen, brommen. Misschien dat het over gaat zodra de oogjes open zijn. Dan kunnen ze elkaar zien en lief met elkaar spelen. Ik kan haast niet wachten.


Zondag 1 maart - Een beetje ziek

Vannacht voelde ik me niet zo lekker. Ik heb geprobeerd mijn vrouwtje op tijd wakker te maken, maar helaas konden een paar ongelukjes niet voorkomen worden. Mijn vrouwtje moest midden in de nacht met emmer en sop aan de slag om het huis schoon te maken. Sorry daarvoor vrouwtje. 

Een paar van de pups hadden gisteren een beetje last van diarree. Ik dacht eigenlijk dat het misschien van de melk kwam, maar aangezien ik het nu ook heb is het misschien wel een virusje.

Ik voel me inmiddels gelukkig weer helemaal prima, en ook de pups doen het weer goed. Vandaag is er niets bijzonders te melden. Ik wacht nog steeds tot de oogjes open gaan en de eerste stapjes gezet gaan worden.

Vandaag zijn ook mijn tante Yara en mijn zus Ziva weer opgehaald door de eigen bazen. Het was gezellig, maar het is wel lekker dat het weer wat rustiger is in huis. Ik draai me nog eens lekker om op mijn kussen, even bijkomen van de zware nacht.


Zaterdag 29 februari - De tweede week alweer

Gisteren waren de pups al weer een week oud. Wat een verschil is het al met dag 1. Alle pups zijn de afgelopen weken goed gegroeid. Op dag 1 wogen ze zo tussen de 300 en 400 gram. Inmiddels gaan ze bijna allemaal al richting de 600 gram, sommigen zijn daar zelfs al overheen. Buiten het gewicht is ook aan het gedrag te zien dat ze snel vooruit gaan. De langzame kruipen is inmiddels al overgegaan in behoorlijk snel tijgeren. De pups racen al heel de kist door. de buikjes komen nog niet van de grond, maar dat zal niet lang meer gaan duren.

De oogjes en oortjes waren bij de geboorte nog gesloten, maar het lijkt erop dat de oortjes langzaam open aan het gaan zijn. Mijn vrouwtje zit regelmatig in de kist om de kleinere pups wat extra bij te voeden, en het lijkt soms echt al alsof ze haar horen. De oogjes duren vaak nog iets langer, maar ook die zullen over een paar dagen open gaan. 

Die flesjes is mijn vrouwtje trouwens langzaam aan het afbouwen. De kleinste pup kreeg deze nog, en omdat het flesje nooit helemaal op ging kregen een paar andere ook altijd nog iets extra's. Ik heb het afgelopen nacht voor het eerst helemaal alleen gedaan, en alle pups hebben goed gedronken. Binnenkort geen extra flesjes meer dus. 

Het alleen laten gaat ook steeds beter. Als de pups liggen te slapen kan ik al makkelijk een tijdje weg blijven. Ze liggen vaak in groepjes bij elkaar te slapen. Soms onder de lamp, maar steeds vaker ook op andere plekken in de kist. Voorlopig is er nog ruimte zat.

 • 20200229_165347
  20200229_165347
 • 20200229_165409
  20200229_165409
 • 20200229_165417
  20200229_165417


 


Week 1

Vrijdag 28 februari - Namen

Ik heb al een aantal keer vragen gekregen over de namen van de pups. Vandaag kan ik daar eindelijk antwoord op geven: mijn vrouwtje heeft de geboorte van de pups aangegeven bij de raad van beheer. Dit is nodig zodat de pups straks een stamboom en een chip kunnen krijgen. bij het aanmelden moet er ook al doorgegeven worden welke namen de pups gaan krijgen. Welk pupje welke naam krijgt dat moeten we nog gaan bedenken, maar de namen zijn in ieder geval bekend. Mijn baasjes hebben zich laten inspireren door de Vikings en de Noorse mythologie:


Voor de mannetjes: 

 

It's Playtime Odin
It's Playtime Thor
It's Playtime Freyr
It's Playtime Ragnar
It's Playtime Rollo
It's Playtime Floki
It's Playtime Bjorn


Voor de vrouwtjes:

It's Playtime Lea
It's Playtime Sunna
It's Playtime Skadi


Als de pups tussen de 5 en 7 weken oud zijn krijgen ze de chip. Op dat moment zullen de namen aan de pups toegewezen worden. De meeste baasjes kiezen uiteindelijk zelf een roepnaam, maar deze naam komt straks in ieder geval op de stamboom te staan

De pups hebben gisteren trouwens ook kraamvisite gehad. Mijn moeder, Morgan, is een weekje bij ons op visite. Morgan heeft lang bij ons gewoond, maar sinds een tijdje woont ze bij een nieuwe baas. Ze had het wat minder naar haar zin in een grote groep, en bij haar nieuwe baas heeft ze alle aandacht voor zich alleen. Morgan mocht voorzichtig even bij de kist komen kijken. Niet te dichtbij alleen, het blijven natuurlijk mijn pups. Wel leuk, dat de pups hun oma even kunnen ontmoeten.


Donderdag 27 februari - Een ander plekje?

Vannacht heb ik mijn vrouwtje even laten schrikken. Mijn puppymand staat in de keuken. Daar is het lekker warm, en ik kan makkelijk naar buiten als ik een plas moet. In de zitkamer staat alleen een hele lekkere mand waar ik zelf graag in lig. Ik wilde daar vannacht lekker een slaapje gaan doen, maar ik wilde mijn pups ook niet alleen laten. Wat doe je dan? Dan pak je een voor een heel voorzichtig de pups op en neem je ze mee naar de nieuwe plek. Ik had er al 8 verplaatst toen mijn vrouwtje wakker was en vroeg waar ik mee bezig was. Sorry vrouwtje, ik wilde echt heel graag in mijn mand liggen. Mijn vrouwtje heeft toen uitgelegd dat de pups echt in de puppymand moeten blijven, omdat ze daar het warmst liggen, en niet weg kunnen kruipen. OK vrouwtje, ik zal het niet meer doen. 

Toen de pups vanavond sliepen ben ik er zelf stilletjes tussenuit gepiept om dan maar alleen in mijn mand te gaan liggen. Mijn baas had hem onder de tafel gelegd, maar het paste gelukkig precies. Ik heb mijn slanke lijntje weer terug :)


Vanmiddag is trouwens ook mijn melkklier ontsteking open gesprongen. er kwam een beetje vocht en bloed uit, en daarna voelde het al veel beter. Mijn vrouwtje heeft me schoon gemaakt terwijl de pups lagen te drinken. Hieronder zie je trouwens hoe ze dat doen, dat drinken. Je kruipen tussen de rest door, net zo lang tot ze een tepel gevonden hebben om uit te drinken. Lief hè, zo'n stapeltje pups.
Woensdag 26 februari - moe

Vandaag was een beetje een saaie dag. Ik heb namelijk bijna heel de dag geslapen. Het zit zo, ik had vannacht een beetje last van mijn buik. Daardoor moest ik elk uur naar buiten om een plas te doen en heb ik bijna niet geslapen. Mijn vrouwtje ligt gelukkig nog steeds beneden op de bank te slapen, dus ik kon haar elk uur even wakker maken zodat ze me buiten kon laten. Volgens mij vond ze het wel gezellig, alleen was ze vanochtend net zo moe als ik. Een lekkere dag om uit te rusten volgde dus.

De pups hebben tijdens het slapen gewoon aan mijn borst gelegen, dus die komen niets tekort. Ze zijn gisteren allemaal goed gegroeid, en het pupje dat het de afgelopen dagen wat minder deed zit inmiddels al weer op zijn geboortegewicht.

Mijn buik voelt inmiddels al weer beter, maar ik heb wel een kleine ontsteking in een van mijn melkklieren opgelopen. Wanneer je zoveel pups te eten moet geven kan dat weleens gebeuren. Mijn vrouwtje houdt het goed in de gaten of het niet erger wordt. 

 • 262 (2)
 • 262 (3)
 • 262 (4)
 • 262 (5)
 • 262 (6)
 • 262 (7)


Dinsdag 25 februari - wat gaat het snel

Vandaag zijn de kleintjes al weer 4 dagen oud. Het lijkt niet veel, maar voor een pup kan veel veranderen in een dag. zo worden ze steeds beweeglijker. De hele dag kruipen er pupjes door de kist heen. Het is niet meer alleen het zelfde paadje van mijn buik naar de warmtelamp. 

Ook kunnen ze inmiddels iets makkelijker zonder mij. Ik kan af en toe weer iets voor mezelf gaan doen. Leker even op de koude tegels in de keuken liggen of even bij mijn baasjes gaan knuffelen.

Vandaag heb ik bezoek gehad van niemand minder dan mijn oma, Bailey. Bailey woont natuurlijk ook in ons huis, maar vanwege de pups hebben mijn baasjes de andere hondjes even apart gehouden. Bailey is altijd heel rustig en dringt zich niet op, dus die mocht wel even komen kijken.

's Middags heb ik nog meer bezoek gehad: Isabenthe en Florinthe mochten een voor een ook even in de kist komen knuffelen. Dat was erg gezellig. Een aantal pups kwam zelfs even kijken wat er aan de hand was, en mocht gelijk een aai in ontvangst nemen.

Ik vertelde gisteren dat er 1 pupje was dat een wat lastigere start gehad had. Na de extra zorg van mijn vrouwtje is deze er definitief bovenop gekomen. Hij kruipt net als de rest weer zelfstandig door de kist heen, en komt ook al naar mij toe om te drinken. Mijn vrouwtje blijft hem voor de zekerheid nog wat bijvoeden met een flesje. Dit flesje drinkt hij al heel goed op, en hij is daarom ook al weer flink gegroeid.

Over groeien gesproken, de rest van de groep groeit ook heel erg goed. Mijn baasjes leggen ze elke avond even op de puppyweegschaal. Het is heel normaal dat pups in het begin even een beetje afvallen, maar deze pups zijn bijna allemaal vanaf het begin aangekomen. Ze zijn dik en tevreden, zo zie ik ze het liefst.

Zelf heb ik ook mijn etensbak maar weer eens opgezocht. De eerste dagen na de bevalling had ik niet zo'n honger. Ik had wel andere dingen aan mijn hoofd. Nu ik volop melk aan het geven ben merk ik dat ik mijn gezonde eetlust weer terug heb, en eet ik  weer een aantal volle bakken brokjes op een dag. Alles om mijn pups een goeie start te geven .
Maandag 24 februari - Een beetje extra hulp

Vandaag heb ik voor het eerst weer even buiten gespeeld met met de rest van de groep. Ik vond het ergens wel weer leuk, zolang ze maar niet te opdringerig worden. Na een paar minuutjes spelen ben ik snel weer naar mijn pups gegaan. Het zou zielig zijn als ze hun mama niet kunnen vinden.

Het pupje dat gisteren wat afgevallen is, is vandaag helaas weer wat afgevallen. Erg zielig, maar helaas kan dit voorkomen. Wanneer een pup te weinig eet kan hij heel snel verzwakken, en als hij zwak is lukt het niet meer zo goed om naar mij toe te komen om te eten. Dat kan dan snel mis gaan.

Gelukkig stond mijn vrouwtje klaar om te helpen. Ze heeft het pupje een paar keer puppymelk gegeven met een sonde. Na een paar van deze voedingen knapte hij snel op en lukte het om zelfstandig uit een flesje te drinken. Mijn vrouwtje is de hele dag en nacht bij ons gebleven om hem dag en nacht bij te voeden, en stukje bij beetje ging het beter met hem.

Wanneer het even niet zo goed gaat met een pup kan het heel snel slechter worden, gelukkig knappen pups met de juiste zorg ook weer snel op. Ik ben blij dat mijn vrouwtje er altijd voor me is om te helpen.
Zondag 23 februari - Een prachtig nest

Nu ik bijgekomen ben van de lange bevalling is het tijd om van mijn pups te gaan genieten. Door alle drukte heb ik nog niet eens goed kennis kunnen maken met de kleintjes die tussen mijn pootjes liggen te drinken, dus dat heb ik vandaag alsnog gedaan. 

Echt blaffen kunnen ze nog niet, maar er worden al wel heel veel geluidjes gemaakt. Er klinkt de hele dag door gepiep, geknor en gekreun uit de kist. Als ze me niet kunnen vinden, als ze honger hebben, of als een broertje of zusje bovenop ze ligt. best lief eigenlijk.

Ondanks dat ze zo klein zijn kunnen ze zich al best goed door de kist heen bewegen. Wanneer ze honger hebben kruipen ze naar mij toe, en als ze klaar zijn met eten dan kruipen ze weer onder de warmtelamp. Die lamp hangt boven een hoek van de kist om te zorgen dat het lekker warm is voor de pups. In dit hoekje is het ruim 30 graden, heerlijk vinden ze dat. Ik zelf vind dat wel erg warm, dus ik blijf lekker in de andere hoek liggen.

Zo gaat het eigenlijk de hele dag door, eten, slapen, eten, en nog een beetje slapen. Bij een van de pups ging het eten nog wat minder goed. Deze is vandaag wat afgevallen, terwijl de rest allemaal aangekomen of gelijk gebleven was. Mijn vrouwtje heeft deze pup vandaag wat extra aandacht gegeven. Ze heeft deze een paar keer extra bij mij gelegd om te drinken, en aan het einde van de dag ging het al een stuk beter.    

Ik wil iedereen trouwens ook nog bedankt voor alle reacties. Heel leuk dat er zoveel mensen meeleven.

  

Zaterdag 22 februari - Gezinsuitbreiding

 Na een lange nacht mag ik jullie trots mededelen dat ik moeder ben geworden van 10 prachtige pups. 7 reutjes en 3 teefjes, allemaal zwart, net zoals Vinter en Ik. 

De bevalling is heel goed gegaan. Het was zwaar, maar volgens mijn vrouwtje heb ik het heel knap gedaan. Alle pups zijn actief en komen goed bij me drinken. Op eentje na zijn ze de eerste dag zelfs allemaal een beetje aangekomen. ik ga lekker genieten van mijn kraamtijd. de komende weken ga ik jullie op de hoogte houden van alle ins en outs :)


Vrijdag 21 februari - Puppydag!

De eerste pupjes zijn gearriveerd! Toen de kleine baasjes op bed lagen en de rust in huis wedergekeerd was voelde ik me wat meer op mijn gemak. Kort daarna, om half 9, is het eerste pupje geboren, een teefje. 20 minuutjes later kwam haar zusje ook buiten kijken. Een uurtje later is er nog een broertje geboren. 

Alle 3 de kleintjes doen het prima en zijn goed op gewicht, ze liggen al lekker te drinken. 

Ik ben nu even aan het uitrusten, in afwachting van het volgende pupje. het gaat goed met me, maar het is wel vermoeiend. En als het goed is ben ik nog wel even bezig.


Vrijdag 21 februari - Puppydag?

 Vannacht was een hele onrustige nacht. Het voelt alsof het niet lang meer gaat duren. Ik hijg en ik puf en loop onrustig door de kamer en keuken heen. Gelukkig heb ik nog steeds mijn vrouwtje aan mijn zijde om te helpen.

Mijn baas heeft vanochtend de 2 kleinste baasjes naar de oppas gebracht. Dan is het lekker rustig in huis. Mijn vrouwtje heeft de laatste spullen klaar gezet, en mijn baasje heeft eindelijk mijn puppycamera aangesloten. Zo kan iedereen straks meekijken als het zo ver is.

Ik denk dat het vandaag gaat gebeuren.


 

 

Draagtijd

Donderdag 20 februari - De laatste loodjes

De dagen worden steeds langer. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee, de pups mogen wat mij betreft snel komen. Eva en Casper zijn nog steeds op visite, en vandaag hebben we nog meer visite gekregen. Yara en Ziva komen ook een weekje logeren. Yara is mijn tante en Ziva is mijn zus. Yara en Ziva komen heel vaak bij ons logeren, ik ken ze goed en daarom vind mijn vrouwtje het ook niet zo erg dat ze er zijn als de pups komen. Best leuk, om ze straks gelijk aan de familie te kunnen voorstellen. Misschien hebben ze zelfs wel een cadeautje meegenomen ;-)

 

 

Woensdag 19 februari - Slaapfeestje

Zoals afgesproken heeft mijn vrouwtje beneden op de bank geslapen. Dat was echt heel erg fijn. Wanneer ik een beetje steun nodig had kon ik bij haar terecht. Heel de nacht ben ik bij haar in de buurt gebleven en heb ik lekker tegen haar aan gekletst, over puppies, puppybandjes, puppynamen...... Uiteindelijk ben ik lekker in  slaap gevallen.

Die ochtend moest mijn vrouwtje met Vìla naar jachttraining, waardoor ik alleen achter moest blijven. Gelukkig is ze speciaal voor mij extra snel terug gekomen. De rest van de dag heb ik samen met mijn vrouwtje lekker rustig aan gedaan.


Dinsdag 18 februari - Verandering in de buik

 Ik was vanmorgen al vroeg op. De kleine bazen gingen vandaag weer naar school en het vrouwtje zou de hele dag bij mij blijven. Dat betekent vooral veel knuffelen en samen op de bank een filmpje kijken. Maar toen het aan het eind van de ochtend stopte met regenen en de zon begon te schijnen, besloot ze om naar buiten te gaan. Even een frisse neus halen zei ze. Ondanks dat mijn mandje wel erg lekker lag, ben ik toch maar mee gegaan. Bailey en Víla waren al buiten op mij aan het wachten en ook Casper en Eva mochten mee de tuin in. Víla, Eva en Casper ging heel hard achter elkaar aan rennen. Normaal zou ik ook meedoen, maar door mijn puppybuik kwam ik niet verder dan een huppel en een blaf. Dan maar in het lange gras liggen naast Bailey die op een tak lag te kauwen. Het gekriebel van die sprieten was eigenlijk wel fijn en al snel lag ik heerlijk in het gras te rollen. Wat was dat fijn. Die frisse neus halen was wel een goed idee. Na een uurtje had ik het wel weer gezien en ben ik binnen weer in mijn mandje geploft. Het vrouwtje merkte op dat mijn buik wel erg aan het veranderen is. Dit is het teken dat het tijd wordt om haar mandje ook naar beneden te halen. En ja hoor, tegen middernacht kroop het vrouwtje op de bank onder een dekentje. Wat fijn dat ze zo dicht in de buurt is. Welterusten. 


Maandag 17 februari - Nesteldrang

Het aftellen is nu echt begonnen. Nog minder dan een weekje te gaan voordat de pups verwacht worden. Een goede reden om mij nog meer te laten verwennen. Ik krijg de hele dag door brokjes en andere lekkernijen. Een paar dagen geleden vond ik eten wat minder fijn, maar inmiddels is mijn eetlust weer helemaal terug. Ook stukjes brood, fruit en vooral kaas en worstjes smaken weer als vanouds. Terwijl ik vanmorgen heerlijk lag uit te buiken van mijn ontbijt, ging het vrouwtje als een wervelwind door het huis. Is net de storm buiten gaan liggen, dient de volgende hier in huis zich aan. De wasmachines en drogers kregen geen tijd om uit te rusten, ze hebben de hele dag staan draaien. De stofzuiger en de dweildoek hebben alle hoekjes, gaatjes en kieren in huis gezien. Langzaam begon alles naar bloemetjes te ruiken. Toen de kamer en keuken weer als nieuw waren, ging ze verder naar boven en heb ik mij nog eens omgedraaid in mijn mandje. Zou het vrouwtje last hebben van nesteldrang?


Zondag 16 februari - Logeerpartijtjes

Sinds een paar dagen is mijn broertje Casper op visite. Zijn baasjes zijn op vakantie en dan komt Casper altijd bij ons logeren. Sinds vorig jaar heeft Casper er een vriendinnetje bij, Eva. Eva is een jaar oud, enthousiast en druk, heel druk. Ow ja en ze kan deuren open maken en dat is dan wel weer handig. Omdat Eva zo druk is, houden de baasjes mij een beetje apart van de andere hondjes. Ik lig vooral op de bank en in mijn puppymand en de andere hondjes zijn vaak achter en in de tuin aan het spelen. Zodra ik moet plassen, ga ik altijd samen met alle andere hondjes naar buiten en kan ik lekker met ze spelen. Maar in de avond, zodra alle kleine bazen op bed liggen, mogen de andere hondjes ook op de bank. Dat is altijd een gezellige boel. 


Zaterdag 15 februari - Jachttraining

Op zaterdag is het normaal mijn jachtdag. Ik ga dan in alle vroegte samen met het vrouwtje naar de training waar ik dummy's en soms zelfs eendjes mag gaan zoeken. Dit vind ik echt het allerleukste om te doen. Soms gaan we zelfs naar een wedstrijd en zet ik mijn allerbeste pootjes voor. Maar nu met de pupjes in mijn buik, kan ik niet mee. Dit vind ik wel jammer. Gelukkig heeft het vrouwtje daar een oplossing voor gevonden. Mijn oma Bailey mag weer een paar keer mee. Bailey is heel erg goed in de jacht en ik heb dan ook heel veel van haar geleerd. Deze keer mocht zelfs het grootste kleine baasje mee en ze hebben het heel erg leuk gehad hoorde ik toen ze terug kwamen. Dat vond ik heel erg leuk voor ze, maar ik wil wel weer heel graag zelf mee over een paar weken. Nog een weekje tot de pupjes er zijn en dan snel weer in conditie komen zodat ik weer mee mag naar de jachttraining.


Isabenthe en Bailey die vandaag in mijn plaats naar de jachttraining gingen


Vrijdag 14 februari - Het begint zwaar te worden

Oefh, wat begint het zwaar te worden. Ik kan niet meer lekker liggen en zitten en heel lang staan is ook niet heel fijn. Ik moet steeds vaker plassen en ook mijn eten smaakt niet meer zo lekker. Mijn baasjes verwennen mij enorm. Hier een boterham, daar een stukje worst en alle kruimels die de kleine bazen laten vallen, mogen door mij opgegeten worden. Normaal moest ik deze delen met Bailey en Vïla, maar ja, die mogen tijdens het eten niet in de keuken. Ik wel, want mijn puppymand staat daar. Een heel goed excuus lijkt mij zo. Voor mij is het ook allemaal wel een beetje nieuw. Vorig jaar werd ik mama van Fleurtje en Luka, mijn prachtige 2-ling. Ik kon toen tot de laatste dag nog alles, maar dat is deze keer wel even anders. Het vrouwtje heeft beloofd om over een paar dagen beneden te gaan slapen. Als ik dan in de nacht moet plassen, dan hoef ik het niet op te houden maar mag ik haar wakker maken en dan gaan we samen even een rondje op de wei lopen. Een ander groot voordeel is dat ik het vrouwtje niet meer alleen hoef te laten, nou ja, andersom dan. Ik heb de laatste dagen heel erg behoefte om bij het vrouwtje in de buurt te blijven. Soms moet ze even weg om de kleine bazen op te halen en dan lig ik bij de deur te wachten tot ze weer terug is. Ik zal toch nog eens aan de baas vragen of hij voortaan de kleine bazen wil gaan brengen en  halen bij de kinderschool. Dan hoeft het vrouwtje mij niet meer alleen te laten.Woensdag 12 februari - Zusje Vïla

Op woensdag ochtend gaat het bazinnetje altijd met mijn kleine zusje Víla naar de jachttraining. Víla is geboren in Tsjechië bij Lenka. Toen ze 15 weken oud was, ben ik haar samen met Isabenthe en mijn twee bazen op gaan halen. Het was een lange rit, maar toen ik uit de auto kwam en Víla ontmoette, waren we gelijk de allerbeste vriendinnen. Isabenthe is het baasje van Víla, maar mijn bazinnetje mag haar een paar keer per week lenen om  naar jachttraining en gehoorzaamheidstraining te gaan. Dus vandaag waren ze samen een paar uurtjes weg. Dat vond ik niet erg, want ik kon in de tussentijd heerlijk op de bank liggen slapen. In de middag zijn we buiten gaan spelen. Het was best koud buiten, maar het was wel leuk om samen met Bailey achter een balletje aan te rennen. Bailey had ook nog een lekker plekje gevonden in het gras waar we beide natuurlijk even in moesten rollen. Ik hoor jullie denken, en Víla dan? Víla is altijd zo moe van de jachttraining, dat ze na de lunch in slaap valt en pas tegen dat het donker is, weer wakker wordt. Ze is natuurlijk ook nog maar een puppy, mijn kleine zusje.

Víla op de jachttraining


Maandag 10 februari - Knuffel-dag

In het drukke weekend waarin de kleine bazen allemaal thuis zijn is het altijd heel erg gezellig en gaan we vaak met alle baasjes en hondjes buiten spelen. We gaan dan naar het water en rennen in het bos. Maar met die kleine pupjes in mijn buik, ben ik sneller moe en voelt het water wel erg koud aan. Daarom was ik vandaag heel erg blij dat het weer maandag was. Op maandag gaan de kleine bazen naar de kinder- en babyschool. Net zoiets als de hondenschool, maar op de kinderschool gaan de papa's en mama's weer naar huis of naar hun werk. Heerlijk lijkt mij dat, een hondenschool waar ik de hele dag kan spelen met mijn hondenvriendjes en -dinnetjes en dat mijn baasjes mij weer op komen halen wanneer ik moe ben. Maar vandaag is het dus maandag. Een heerlijk rustige dag waarin mijn bazinnetje weer alle tijd heeft voor mij. We hebben de hele morgen met elkaar op de bank liggen knuffelen. Ook zijn mijn haren weer mooi geborsteld. In de middag heeft het vrouwtje een heleboel klusjes in huis gedaan en heb ik mijn puppymand in mogen richten. Nog maar een paar weekjes totdat de pupjes geboren gaan worden en dan moet alles natuurlijk wel heel netjes en schoon zijn. Over schoon gesproken, ik ga nog snel even verder met het schoonlikken van de toetjesbak.Zondag 9 februari - Een mand voor mijn pups

Vandaag zijn mijn bazen druk aan de slag geweest in de keuken. De koelkast kreeg een andere plek, de vitrinekast moest wijken, en alles werd netjes gepoetst. Toen alles op zijn nieuwe plek stond werd uit de garage mijn puppymand tevoorschijn gehaald. Deze herken ik nog van vorig jaar, lekker ruim en met een heerlijk zacht kleed. Als de pups er straks zijn hebben ze hier een heerlijk plekje, maar tot het zo ver is ga ik het mezelf eens lekker gemakkelijk maken.


Dat laatste zal ook wel nodig zijn, want mijn buikje wordt al behoorlijk rond. En ook mijn melkklieren beginnen al vol te lopen. Mijn bazen voelen elke dag even hoe het met mijn pups gaat. Toen mijn vrouwtje mij vandaag wilde controleren zag ze zelfs een plasje melk onder mijn buik liggen. Ik ben straks in ieder geval goed voorbereid.


Woensdag 5 februari - Geborrel in mijn buik

Vandaag voel ik me een beetje vreemd, alsof er vanalles borrelt in mijn buik. Het voelt een beetje als die keer dat ik over het hek geklommen was en stiekem alle peren opgegeten heb die onder de perenboom lagen. 

Toen Isabenthe die  middag met me kwam knuffelen heb ik gevraagd of ze eens wilde luisteren. Ze heeft haar oor op mijn buik gelegd en is toen snel mijn bazen gaan halen. Allemaal legden ze handen en oren op mijn buik. En wat denk je? De pupjes beginnen te bewegen! Mijn bazen zeggen dat ze de pups al kunnen horen en voelen. Ik denk dat het nu toch wel op gaat schieten.


Woensdag 22 januari - Op de foto

Vandaag ben ik met mijn vrouwtje naar de dierenarts geweest. Ik kom hier niet zo vaak omdat ik eigenlijk nooit ziek ben, maar ik vind het er altijd wel gezellig. De dokters zijn lief voor me, en vaak is er ergens wel een koekje te vinden.

Ik mocht op de grote tafel gaan staan, en de dokter ging met een klein apparaatje langs mijn buik. Mijn vrouwtje stond samen met de dokter vol verwachting naar een schermpje te kijken. De dokter begonnen te tellen... een... twee, en daar is nummer drie..... Toen hij klaar was, had hij tot elf geteld. Ik snapte er maar weinig van.

Op de weg terug naar huis heeft mijn vrouwtje het gelukkig uitgelegd. De dokter heeft een echo van mijn buik gemaakt om te kijken of er pupjes te zien zijn. En die zagen ze! De dokter heeft er elf kunnen tellen. Hoeveel er uiteindelijk geboren gaan worden weten we over een maand pas zeker, maar het lijkt er wel op dat ik mijn pootjes vol ga krijgen.