It's Playtime

Flatcoated Retrievers

Plannen 2021


It's Playtime Sasha x Emotion in Motion Black Brianta

Sasha is loops geworden op 26 april 2021 en is op 7 en 8 mei gedekt door Enzo. Op 9 juni bleek de dekking succesvol te zijn geweest. De pups worden verwacht rond 9 juli.

Klik hier voor het dagboek:  Sasha x Enzo 2021Omstandigheden

Onze pups groeien op in huiselijke kring. De slaapplaats/puppyren bevindt zich midden in huis naast de woonkamer en in de keuken. De pups komen in aanraking met allerlei omgevingsprikkels zoals kinderen, andere honden en (boerderij)dieren, uiteraard onder passende begeleiding. De volle 8 weken is er altijd iemand thuis om de pups in de gaten te houden en te begeleiden waar nodig. De eerste dagen/weken blijft er altijd iemand bij de pups slapen om het de pups en moeder zo comfortabel mogelijk te maken. De pups mogen vanaf een leeftijd van 4 á 5 weken zelfstandig naar buiten in een afgesloten ren die grenst aan de slaapplaats/binnenren. Vanaf een leeftijd van 6 weken mogen de pups zelf in de afgesloten tuin op onderzoek uit gaan en staat de deur de gehele dag open wat de zindelijkheid ten goede komt. Onze pups krijgen op een leeftijd van ongeveer 7 weken een puppytest van de FRC waarna in een overleg tussen ons en de nieuwe baasjes de pups toegewezen worden. Op een leeftijd van 8 weken mogen de pups opgehaald worden door de nieuwe baasjes. Onze pups worden ontwormd op een leeftijd van 2-3 weken, 4-5 weken en 6-7 weken. Tevens zullen de pups tussen 6 en 7 weken de eerste puppyenting krijgen.

Wij voelen ons, ook na de plaatsing, nog steeds verantwoordelijk voor het welzijn van de pups en horen graag af en toe eens hoe het gaat. Tijdens vakanties is het mogelijk om hem of haar bij ons te brengen voor opvang als de agenda dit toelaat (maximaal 4 logees per dag).